Saffranskladdkaka

Fantastiskt god kladdis! Bakade och hade med mig till jobbet i fredags och den blev väldigt omtyckt! Såhär kommer receptet.
 
 
Ingredienser
 
125 g smör
1 g saffran
100 g vit choklad
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2,5 msk vaniljsocker
1 dl riven mandelmassa
en nypa salt
3 ägg
 
 
HowToDoIt
 
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluftsugn (200 grader i vanlig).
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med den vita chokladen. Tillsätt sedan saffran.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna samt mandelmassan i en egen bunke och tillsätt
smör-choklad-blandningen.
4. Rör ner äggen, ett i taget och häll sedan över smeten i en smörad form med löstagbar kant.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter, beroende på hur kladdig man vill ha den. 
 
 
Så gooott det blev! Jag gräddade kladdkakan i exakt 31 minuter och serverade den med vaniljglass och pudrad kanel. Vill man ha det lite syrligare kan man servera med lingongrädde!
 
 
 

Kommentera här: